Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale

Categories :

Sunt peste 7 milioane de hipertensivi in România*, putem reuşi oare?

Alianţa Română de Combatere a Hipertensiunii Arteriale (ARCHA) împreună cu Fundaţia Română a Inimii (FRI) au organizat sâmbata, 18 mai in PiaţaSfatului din Braşov si duminică, 19 mai in Piaţa Constituţiei din Bucureşti, Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale.

Sub sloganul „Ai grija de inima T.A.- ZI de ZI de ZI!”, ARCHA si Fundaţia Română a Inimii, au evaluat gratuit riscul de boală cardiovasculară, au măsurat tensiunea arterială la peste 2.000 de persoane şi au distribuitpeste 4000 de broşuri informative.

Cu această ocazie, au fost organizate sesiuni educative pentru pacienţii diagnosticaţi cu hipertensiune arterială (HTA) pentru ca aceştia să devină, la rândul lor, o sursă certificată de informare pentru alţi pacienţi – Campionii Inima T.A.

Societăţile membre ARCHA sunt:

Societatea Română de Cardiologie (Președinte: Conf. Dr. Ioan Mircea Coman),
Societatea Română de Diabet și Boli de Nutriție (Președinte: Prof. Dr. Maria Moța),
Societatea Română de Gerontologie și Geriatrie (Președinte: Conf. Dr. Gabriel Prada),
Societatea Națională de Medicina Familiei (Președinte: Dr. Rodica Tănăsescu),
Societatea Română de Medicină Internă (Președinte: Prof. Dr. Ion Bruckner),
Societatea Română de Nefrologie (Președinte: Prof. Dr. Eugen Moța)
Societatea Română de Neurologie (Președinte: Prof. Dr. Ovidiu Băjenaru).

„Ne-am propus un extrem de curajos program care să aibă ca şi rezultat o reducere de 10% a ratei de mortalitate cardiovasculară. Asta însemnând 15.000 de români care ar putea fi salvaţi în fiecare an datorită unor măsuri simple, care sunt puse în practică de către populaţie.” – Prof. Dr. Dan Gaiţă, Preşedinte Fundaţia Română a Inimii