Donează

APEL LA ACȚIUNE UNITARĂ PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA BOLILOR CARDIOVASCULARE ÎN ROMÂNIA

Fundația Română a Inimii (FRI) are drept obiectiv statutar promovarea sănătății cardiovasculare și a pevenției bolilor cardiovasculare în conformitate cu principiile și
proiectele Societății Române de Cardiologie. FRI are ca scop prioritar susținerea proiectelor, programelor, registrelor și a tuturor manifestărilor științifice și publice ale SRC în paralel cu programe, proiecte și manifestări științifice proprii.
În contextul acestui obiectiv Fundația Română a Inimii a desfășurat de la înființarea sa o multitudine de acțiuni. O parte dintre acestea le puteți vedea pe site-ul FRI (www.romanianheart.ro)

Apelul Fundatiei Romane a Inimii
Strategia Fundatiei Romane a Inimii in mandatul 2018 – 2020
FUNDATIA ROMANA A INIMII
CUI: 26337477
BANCA TRANSILVANIA
IBAN: RO31BTRL04101205M66498XX

Redirecţionează 2% din impozitul pe venit către Fundaţia Română a Inimii pentru programe naţionale de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoană fizică, poate direcţiona 2% din impozitul pe venit, plătit statului, către Fundaţia Română a Inimii.

Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donaţie, ci o parte a bugetului de stat asupra căreia puteţi decide cui va fi alocată. În cazul în care nu redirecţionaţi cei 2% din impozitul pe venit acestia vor reveni statului.

Pentru a putea redirecţiona 2% din impozitul pe venit trebuie să:

  1. Descarcaţi formularele formularul 230 (pentru contribuabili cu venituri din salarii)sau formularul 200 (pentru contribuabili cu venituri din alte surse)
  2. Să îl completaţi cu datele dumneavostră (nu vă faceţi probleme dacă nu cunoaşteţi suma corespunzatoare pentru ca va fi calculată de către organele fiscale).
  3. Să il trimiteţi la administraţia financiară de care aparţineţi până pe 15 mai 2018 (găsiţi aici adresele ANAF)

Dacă doriţi mai multe informaţii în legatură cu procedurile sau scopurile în care vor fi folosiţi bani redirectionaţi vă rugăm să ne contactaţi la office@romanianheart.ro.

În conformitate cu O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obţinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obţine informaţii cu caracter fiscal din care să reiasă „identitatea vreunei persoane fizice sau juridice”. În cazul în care doresc, persoanele, pot să comunice fundaţiei faptul că au depus formularele respective.

Pentru persoane juridice

Redirecţioneaza 20% din impozitul pe profit

Potrivit art.8 din Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, persoanele fizice sau juridice române care efectuează sponsorizări beneficiază de reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizării, în condiţiile legii. Potrivit art. 21 alin. 4 lit. p) din Codul Fiscal, contribuabilii care efectuează sponsorizări potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind Sponsorizarea scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:

  • 3‰ din cifra de afaceri;
  • 20% din impozitul pe profit datorat statului

Potrivit procedurii din Codul Fiscal, patronii trebuie doar sa-si aleaga proiectele in care cred si sa semneze contracte de sponsorizare cu organizatiile non-profit prin care declara ca sunt de acord sa directioneze 20% din impozitul pe profit la finalul anului. Este important ca firmele mari si atentie micro-intreprinderile (aici inclus si IMM) sa doneze acesti bani cel mai tarziu in decembrie, altfel banii se pierd in buget.

Procedura este simplă: se calculează suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit al companiei şi se încheie un contract de sponsorizare.

Cheltuielile sunt deductibile, deci costurile pentru companie sunt zero.

 

Sponsorizarea este total deductibila din impozit, dacă se încadrează în limitele impuse de codul fiscal (să nu fie mai mare de 3‰ din CA şi 20% din impozit)

Direcţionaţi 20% din impozitul pe profitul companiei dumneavoastră către Fundatia Romana a Inimii, prin încheierea unui contract de sponsorizare!

Vă mulţumim!