Vrei sa afli mai multe despre diabetul zaharat?

Vrei sa afli mai multe despre diabetul zaharat?

Diabetul zaharat este o boala cronica în care nivelul de glucoza din sângele dumneavoastră este ridicat. Sunt 2 tipuri de diabet, cel de tip 1 şi cel de tip 2.

Pentru a întelege mai bine această boala, trebuie să ştiţi că insulina, produsă de pancreas, este singurul hormon care scade nivelul de glucoză din sânge. Nivelele crescută de glucoză din sânge pot „distruge” peretele arterelor, ducând la aparitia aterosclerozei.

In diabetul de tip 1, pancreasul nu mai produce insulină şi astfel glucoza din sânge poate atinge niveluri foarte mari. Simptomele apar repede, iar tratamentul este reprezentat de administrarea de insulină. Diabetul de tip 1 este diagnosticat mai ales la tineri.

În schimb, diabetul de tip 2 este diagnosticat mult mai des. El este întâlnit mai ales la persoanele de peste 45 ani şi la cele obeze. Principalul mecanism prin care apare această boală este că celulele din organism nu mai răspund la insulina secretată de pancreas. Urmarea este că nivelul glucozei din sânge rămâne crescut pentru perioade mari de timp.

Sunt anumiţi factori care cresc riscul ca dumneavoastră să suferiţi de diabet:

  • Dacă aveţi rude de gradul 1 care suferă de diabet.
  • Dacă sunteţi supraponderal.
  • Dacă sunteţi sedentar.
  • Dacă aveţi vârsta mai mare de 45 de ani.
Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre diabet