„Pedalează pentru inima ta!”

Categories :

„Pedalează pentru inima ta!” este un eveniment organizat de către Fundaţia Română a Inimii şi Societatea Română de Cardiologie cu scopul de a promova exclusive în new media activitatea fizică.

În prezent, majoritatea oamenilor pot fi caracterizaţi drept sedentari tocmai din cauza serviciului pe care îl au, a lipsei de timp pe care mulţi o invocă etc.

Sedentarismul este al patrulea factor de risc al mortalităţii globale, 6% din decese fiind cauzate de lipsa activităţii fizice.

Statisticile arată că mişcarea, fie ea de intensitate moderată, dacă este practicată cu regularitate, are efecte benefice pe termen lung asupra sănătăţii. Astfel de activităţi sunt: mersul pe bicicletă, grădinăritul, plimbările în aer liber, urcatul scărilor, aspiratul în casa ş.a.m.d.

În acest context, campania „Pedalează pentru inima ta!” contrazice ideea conform căreia sportul este o corvoadă, demonstrând că activitatea fizică de intensitate moderată poate fi extrem de plăcută dacă este practicată în mod constant alături de prieteni, în natură sau în timpul liber.

Click aici pentru a vedea ce s-a întâmplat.