Coalitia „Romania Respira”

Categories :

Catre Romania Fara Tutun 2035

Coalitia este formata din organizatiile mentionate in manifest si toate celelalte organizatii care adera la acest manifest si isi desfasoara activitatea in interesul cetatenilor Romaniei.

APEL CATRE PARLAMENTUL ROMANIEI

Societatile Române de Cardiologie si Pneumologie si Fundatia Româna a Inimii saluta cu deosebita satisfactie decizia din 10 Noiembrie 2015 a Comisiei pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor de a aviza favorabil modificarea Legii numarul 349/2002 referitoare la prevenirea si combatarea efectelor consumului produselor din tutun, în sensul interzicerii complete a fumatului în spatiile publice inchise.

Aceasta decizie vine sa întregeasca decizia anterioara, la fel de favorabila, a Comisiei senatoriale. Dorim sa ne exprimam încrederea ca aceasta decizie responsabila a Comisiei pentru Sanatate si Familie va fi urmata neîntârziat de votul favorabil al plenului Parlamentului României.

Adoptarea acestei legi va marca un moment istoric, votul favorabil oferind României sansa unica de a părăsi grupul ULTIMELOR 3 țări Europene care NU au reglementat interzicerea largă a fumatului în spațiile publice închise și de a se alătura țărilor avansate (Regatul Unit al Marii Britanii, Canada, Irlanda, Islanda, Norvegia, Australia, Noua Zeelandă, etc) care au decis să pună sănătatea cetățenilor lor mai presus de orice interes comercial.

DESCARCA PDF