Fundația Română a Inimii și Federația Mondială a Inimii lansează provocarea #MatchFitWoman prilejuită de Campionatul European de fotbal feminin 2017

În Europa, bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces în rândul femeilor, o femeie din trei murind din cauza acestor afecțiuni. Doar 30 de minute de exercițiu fizic de intensitate moderată, efectuate zilnic, 5 zile pe săptămână, protejează însă sănătatea inimii și previn bolile cardiovasculare. Pornind de la aceste recomandări, Fundația Română a Inimii, alături de Federația Mondială a Inimii, lansează în România provocarea “MatchFitWoman”.

“MatchFitWoman Challenge” are scopul de a încuraja femeile să fie active timp de 30 de minute pe zi, 5 zile pe săptămână, începând cu data de 19 iunie, până la startul Campionatului European de fotbal feminin, ce se va desfăşura în perioada 16 iulie – 6 august 2017, în Olanda.

Această acțiune face parte din campania “A Healthy Heart Your Goal”, lansată de Federația Mondială a Inimii (WHF), UEFA, Fundația Olandeză a Inimii, Asociația Regală de Fotbal a Țărilor de Jos (KNVB) și Healthy Stadia, ce are scopul de a informa publicul asupra modalităților de prevenție a bolilor cardiovasculare și de a încuraja femeile să fie mai active în ceea ce privește activitatea fizică.

Sangeeta Bhagat de la Federația Mondială a Inimii a declarat:

“Orice femeie poate fi în formă. Să fii #MatchFitWoman nu înseamnă să ai un corp de manechin. Nu înseamnă să ai performanțe atletice deosebite sau să încerci să obții dimensiuni nerealiste. Nu trebuie decât să ne dăm seama că toți ne putem stabili ca obiectiv sa avem o inimă sănătoasă, deși suntem ocupați în viața de zi cu zi. Este vorba despre acele mici schimbări care ne vor menține în joc sănătoși și în formă, pentru a fi alături de cei dragi cât mai mult timp”.

Peter Gilliéron, Președintele Comitetului UEFA de Fair Play și Responsabilitate Socială, a spus:

“Toți putem avea grijă de inima noastră incluzând exercițiul fizic în programul zilnic. Să joci fotbal este o modalitate distractivă de a petrece timp cu prietenii și de a-ți face noi cunoștințe și, cel mai important, nu e nevoie de un echipament sau o locație costisitoare. Să joci fotbal în parc înseamnă să ai grijă de inima ta exact la fel cum ai face-o dacă ai juca într-o finală europeană”.

Așadar, acceptați provocarea #MatchFitWoman și deveniți active în perioada care a rămas până la Campionatul European de fotbal feminin 2017! Stabiliți-vă obiectivul de a face 30 minute de sport pe zi, 5 zile pe săptămână, timp de 28 de zile, începând de luni, 19 iunie, iar duminică, 16 iulie, marcați această realizare postând pe Facebook o fotografie reprezentativă sau un videoclip (de maximum 30 de secunde) în care să arătați ce a însemnat pentru voi provocarea #MatchFitWoman.