Despre noi



Viziune, misiune, valori

Fundaţia Română a Inimii a fost înfiinţată de către cei peste 1.000 de medici cardiologi din România, membri ai Societăţii Române de Cardiologie.

Scopul înfiinţării acestei fundaţii a fost acela de a implementa strategia naţională în domeniul prevenţiei bolilor cardiovasculare şi de a susţine campaniile de sănătate a populaţiei din România. La scurt timp de la înfiinţarea sa, în luna mai a anului 2010, Fundaţia Română a Inimii (FRI) a devenit afiliată a European Heart Network (EHN), principalul for de lobby în domeniul sănătăţii pe lângă Parlamentul European şi autoritate reprezentativă sub aspectul prevenţiei bolilor cardiovasculare, cu sediul la Bruxelles.

VIZIUNEA

Viziunea noastră este ca fiecare locuitor al României să se bucure de o viaţă lungă, activă şi sănătoasă, fără a dezvolta boli cardiovasculare ce pot fi prevenite – în special infarctul de miocard şi accidentul vascular cerebral.

MISIUNEA

Misiunea este aceea de a reduce riscul de boli cardiovasculare al tuturor cetăţenilor din România.

RESPONSABILITATE

Fundaţia Română a Inimii şi-a stabilit obiectivele strategice – acestea vor fi revizuite periodic în funcţie de rezultate.

INDEPENDENȚĂ

Fundaţia Română a Inimii a fost creată de Societatea Română de Cardiologie, cu scopul de a reduce suferinţa provocată de morbiditatea şi mortalitatea de cauză cardiovasculară.

Donează

01
Redirecţionează 2% din impozitul pe venit către Fundaţia Română a Inimii pentru programe naţionale de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

Citeste mai mult

PROIECTE

02
Fundaţia Română a Inimii în parteneriat cu Societatea Română de Cardiologie organizează evenimente şi campanii cu rol educativ pe teme de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

Citeşte mai mult

Parteneri

03
Fundaţia îşi propune să îi susţină cu respect, dedicaţie şi onoare pe toţi cei care lucrează alături de ea şi pe cei pe care-i reprezintă în cadrul comunităţii.

Citeste mai mult